• 0
    • دسته بندی نشده
    • نویسنده: مجید عربی
    • زمان مطالعه : ۱۰ دقیقه
    • تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۲/۳۰

    طراحی یا نقاشی؟ نسخه اول از این پرونده

    طراحی یا همون دیزاین که در فارسی معنی درستی  نداره برای خیلی از ما سوتفاهم پیش می‌آره. وقتی دیزاین رو طراحی ترجمه می‌کنیم این تفکر شکل می‌گیره که پس هر شخصی که یک چیزی میکشه دیزاینره! در واقع طراح‌ها و نقاش‌ها و تصویرساز و مهندس و همه همه رو یکی می‌کنیم. شاید بشه گفت آنچه که به مفهوم دیزاین نزدیک‌تر باشه در واقع رفع یک مشکله. یعنی دیزاینر کسیه که راه حل برای مشکلی رو طرح میکنه. به پاسخ درست می‌رسه و راه رسیدن به این جواب ممکنه بسیار متعدد باشه و لزوما از خونه‌ی نقاشی نگذره.

    با این تعریف مهندس‌های مکانیک هم نوعی طراحن و یا معمارهایی که باید محدودیت‌های یک فضای خاص رو درک کنن و طرحی ارائه بدن که مشکلات رو کاور کنه. و خب طراح‌های لباس که تب و تابشون این روزها خیلی زیادتر از سابقه هم همین مسیر رو طی می‌کنن.

    اما به عنوان طراح لباسی که هم درسش رو خونده هم سابقه کار داره بهتون می‌گم که این شغل اصلا فقط کشیدن نقاشی نیست یا قرار نیست شمارو یک شبه پولدار کنه و اجازه بدین خواهش کنم گول خشگلیاشو از راه دور نخورید.

    در کل تو ایران که این رشته آنچنان سابقه طولانی نداره و دانشگاه‌ها سیلابس درسی آپدیتی برای آموزشش ارائه نمی‌دن و از طرفی صنعت پوشاک ایران هم همچنان عقب‌تر از کل دنیاست و شرکت‌های تولیدی هم با کپی محور بودنشون سرعت رشد فشن رو کاهش می‌دن و خلاقیت طراح هارو از بین خواهند برد. اما خوشبختانه با ایجاد آکادمی‌های جدید هر روزه شاهد ورود هنرجویان آگاه‌تر به این صنعت هستیم، کسانی که شخصا باور دارم آینده این صنعت به واسطه‌شان رشد زیادی خواهد کرد.

    درس‌های مهمی که باید تو دانشگاه برای دریافت مدرک کارشناسی پاس کنید شامل موارد زیر می‌شه:

    طراحی فیگور

    طراحی لباس بر روی تن مانکن

    طراحی لباس ۱ و ۲ و…

    الگو و دوخت ۱ و ۲ و…

    تصویرسازی

    مبانی هنرهای تجسمی ۱ و ۲

    شناخت الیاف

    بافت پارچه و چاپ پارچه

    هندسه نقوش

    درس‌های دیگری مثل تاریخ هنر و عکاسی و کار با کامپیوتر و درس‌های عمومی هم هستن که قطعا باید پاس بشن. و همونطور که مشخصه دروسی که مشخصا به بررسی کسب و کارهای حوزه مد بپردازه یا صنعت این رشته رو برای مخاطبین آن به درستی شرح ندادن. از طرفی در نهایت هیچ طراح لباسی هم تصویرسازیش عالی نخواهد شد چرا که دروس این رشته و تعداد ساعات آن به قدری نیست که این مهارت را به صورت کامل آموزش ببینند و این موضوع برای مسئله مهمی چون الگو و دوخت نیز صادق است. در اصل تمام دانشجویان مجبور هستن که در کنار دروس دانشگاهی به گذراندن دوره‌های آکادمی یا خصوصی هم مشغول شوند.

    مقایسه دانشگاه و آموزشگاه یا گفتن اینکه کدوم بهتره، سوالیه که اکثرا ازم می‌پرسن و من جواب دقیق و صریحی براش ندارم چون به عوامل مختلفی بستگی داره.

    مثلا در دانشگاه مجبورید درسهایی مثل اخلاق و تربیت بدنی رو پاس کنید و یک سری واحدها روند کلی آموزش رو کند می‌کنن و یا هزینه مالی و زمانی که باید صرف کنید کم نیست ولی از طرفی اگر دوست داشته باشید از ایران برای ادامه تحصیل اپلای کنید به مدرک دانشگاهی نیاز دارید. دقت کنین که گفتم از ایران اگر اقدام کنین یعنی اگر که شما با هر ویزایی جز ویزای تحصیلی به کشوری سفر کنین و طراحی لباس رو تو آموزشگاه یا خصوصی آموزش دیده باشین ولی پورتفولیو درست و استانداردی داشته باشین هم میتونین برین حضوری دانشگاه مد نظرتون( دانشگاه‌های خصوصی راحت‌تره) و با ارائه کارهاتون برای روز مصاحبه عملی اقدام کنید ولی خب اگر این امکان رو ندارین راهی جز گرفتن مدرک دانشگاه و معدل خوب ندارین.

    از طرفی خب در آموزشگاه تخصصی‌تر مباحث طراحی رو مطرح میکنن و شما با ذهن باز و تایم بیشتری آموزش میبینین ولی از نظر من چه دانشگاه چه آموزشگاه  به تنهایی کافی نیست و اگر میخواید که به نتیجه مطلوبی برسین از اول سرچ کردن رو یاد بگیرین چرا که خیلییییی از مطالبی که بهتون آموزش نمیدن با یه جستجوی ساده تو یوتیوب پیدا میشه و شمارو کلی جلو میندازه.

    حالا تصور می‌کنیم که فارغ التحصیل شدید و قصد کار تو این حوزه دارید. می‌تونید از طراحی در مزون‌ها یا شرکت و برندها به صورت کارآموز شروع کنید و مطمئن باشید اگر که به کارتون مسلط باشید هیچ شرکتی نیروی خوب رو از دست نمیده.

    از لحاظ حقوق کمترین حقوقی که بعد از کارآموزی و استخدام باید دریافت کنین بر حسب وزارت کار و سالی که قراره مشغول به کار بشید قابل محاسبه است.

    راه دیگه‌اش شروع بیزینس شخصیتون هست که پیشنهاد می‌کنم قبل از کسب تجربه سراغ این گزینه نرید چرا که احتمال شکستش بالاست.

    در راه‌اندازی بیزینس شخصی به عنوان یک طراح خلاق، به کاری جز مزون هم فکر کنین. طراحی کیف و کفش، طراحی اکسسوری طراحی شال و طراحی‌هایی با محور مد پایدار رو هم بررسی کنین و یا ایده‌هایی مثل اینکه تصویرسازی‌هاتون رو به نحوی به محصول قابل فروش نزدیک کنین می‌تونن برای شروع عالی باشن. روی قاب موبایل چاپشون کنین یا ایده‌های این شکلی…

    بخش آموزش هم میتونه منبع درآمد دیگه‌ای باشه که با حرفه‌ای‌تر شدن در تدریس و البته داشتن سابقه کاری مرتبط به آن، مبلغ دریافتی ماهیانه‌اتون افزایش پیدا می‌کنه.

    تو مطلب بعدی لیست دانشگاه‌های خوب و یه سری دوره رو هم براتون قرار می‌دم.

    دیگه چیو نگفتم؟ بپرسید:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    2 × 5 =